Tempat jatuh lagi di kenang, ini pula tempat bermain. Saya bersekolah (belajar) di UiTM Johor selama 3 tahun. Pelbagai pengalaman suka dan duka bersama teman-teman dan warganya. Hanya satu ayat yang saya mahu lafazkan;

Rindu!!

Ya, perasaan yang tidak berbelah bahagi teradap kampus ini. Bermula 18 Mac dan berakhir pada 20 Mac 2011. Telah diadakan Festival Komputer bertempat di UiTM Johor, cawangan Segamat. Kami, yang telah belajar di UiTM Shah Alam (masing-masing dalam sarjana muda yang berbeza) telah diundang oleh pensyarah kami. En.Abdul Malik bin Mohd Rick untuk turut serta menyumbang tenaga menjayakan program ini.

Suatu tanggungjawab yang agak besar bagi saya untuk menjadi fasilitator dan ketua dalam mengendalikan bengkel-bengkel yang dirancang oleh pihak urus setia. Sebanyak 8 bengkel yang dijalankan pada 19 Mac 2011, dan salah satu daripadanya adalah Bengkel "Facebook : Develope your Application" yang dikendalikan oleh saya sendiri sambil dibantu oleh kawan-kawan saya iaitu, Nornazirah Ashar (Zira), Saiful Hafizudin (Joe) dan Amalina Azman (Nina). "Thank you soo much"

Ada gaya macam lecturer tak? hehe

Tika mendengar kicauan burung di pagi hari
(oh! Rindu suasana ini)

Bengkel tamat jam 4 petang, selepas itu acara diteruskan lagi dengan aktiviti sukaneka pelajar CS bersama Alumni. Pelbagai acara telah dijalankan antaranya ialah tarik tali, terompah gergasi, belon air, dan pertandingan futsal. Jujur saya katakan, ini pertama kali saya main tarik tali (seingat sayalah!) hehe. Habis sakit tangan, kaki dan punggung. Ish! Tak suka.. mungkin sebab itu saya kurang suka sukan-sukan yang lasak seperti ini. (Lasak ke?) hehe.. Apa-apa jelah! 

Gaya champion corot

Bersedia sambut belon air. Jaga-jaga, jangan sampai pecah.

Pertandingan Futsal

Dari Kanan; Bie, Nina, Eza. Kami di majlis penutup

Gambar kenangan sebelum berangkat pulang ke Shah Alam**Terima kasih kami ucapkan kepada warga UiTM Johor yang mengalu-alukan kedatangan kami. Kami amat berbesar hati kerana diberi peluang untuk bersama-sama kalian dalam menjayakan program ini. Moga kami berkesempatan untuk menjenguk UiTM Johor pada masa-masa akan datang sekiranya diberi peluang. Doakan kejayaan kami ya! UiTM Johor di hatiku selamanya =)

0 Comments