Sambung pengajian dalam peringkat sarjana muda dalam bidang Sains Komputer. Kata seorang senior, bersedialah dengan kehidupan yang tiada kehidupan di dalamnya.Ketika saya masih menuntut dalam pengajian diploma, saya mengatakan semua itu.

Mengarut!

Ternyata memang benar sekali. Masuk tahun ke-2 pengajian. Saya mula merasakan kehidupan saya mula berubah. Sudah tiada masa untuk kawan-kawan, bahkan untuk diri sendiri juga. Segala tumpuan hanya pada kerja.kerja dan kerja. (Gila Kerja)

Haha.. ada baiknya juga, semuanya untuk persiapan saya menempuh alam pekerjaan yang sangat-sangat mencabar berbanding dengan bidang-bidang yang lain. Kegilaan saya ini telah menyebabkan saya mengalami demam yang berpanjangan selama 2 minggu. Hebat bukan?

Tiga kali ke klinik, berpapan-papan ubat telah ditelan, 2 kali pemeriksaan darah. Tidak cukup hebatkah penangan pengajian saya kini? Tidak dapat saya bayangkan jika saya melanjutkan pengajian ini ke peringkat yang lebih tinggi (tapi, ada cita-cita hehehe...)

Walau bagaimapun, inilah yang dikatakan cabaran. Moga saya berjaya melaluinya dengan tenang dan tabah. Aduhai demam, sila pulih dengan kadar segera ya. Saya dah nak menghadapi perperiksaan akhir ini.


Himpunan ubat-ubatan menjelang peperiksaan. Ya Allah!**Kali ke-2 ke klinik, memperbetulkan komputer doktor terlebih dahulu sebelum mendapatkan rawatan daripadanya. Doktor tahu merawat pesakit saja, bila komputer blank. Tak tahu nak buat apa-apa. Padahal, cuma kabelnya saja yang longgar. Katanya ada virus menyerang! hehe.. =))

2 Comments

  1. same lah kite... epul pon nyaris 3 kali nak ecident akibat otak asyik bedenyut n nak pitam... alhamdulillah x ecident la... huhu

    ReplyDelete
  2. Alhamdulilah, semoga kita selalu dalam lindungannya..

    ReplyDelete